(Senior) Team Lead Export Zeevracht

Bedrijfsinformatie:

Voor een van onze klanten, een internationale logistieke dienstverlener in luchtvracht, zeevracht, wegvracht en warehousing, zijn wij op zoek naar kandidaten voor de vacature (Senior) Teamlead Export Zeevracht.

Op deze afdeling zijn zij dagelijks actief voor internationale keyaccounts met de organisatie van exportzendingen. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de operationele werkzaamheden van jouw team en stuur je 8 tot 10 collega’s proactief aan. Voor hen ben je het aanspreekpunt in geval van vragen en escalaties. Jouw uitgebreide kennis/ervaring op gebied van export zeevracht (fcl en lcl) en oplossingsgerichte, extraverte én positieve persoonlijkheid staat centraal in jouw functie. Om de collega’s te inspireren én te motiveren. Bedrijfscultuur is informeel. 

Locatie:Dordrecht
Niveau:MBO+
Functie omschrijving:

Op de afdeling export zeevracht wordt er gewerkt voor bekende en onbekende internationale keyaccounts. Jij hebt in jouw functie de verantwoordelijkheid voor specifieke accounts en hebt operationeel contact met transporteurs/rederijen. Jouw uitgebreide kennis van transport en (export) zeevracht is hierbij belangrijk. Je rapporteert direct aan de manager export zeevracht.

Als (Senior) Team Lead Export Zeevracht ben je de spin in het web tussen de klant, transporteurs en jouw operationele team. Door jouw klantgerichte, maar ook commerciële instelling weet je de afdeling naar een hoger niveau te tillen. Je herkent de trends van de zeevracht/ transport, anticipeert hierop en adviseert hierin de klanten. Verder zorg je er voor dat de KPI's behaald worden welke je in een rapportage opstelt en periodiek bespreekt. Je sluit ook aan bij sollicitatiegesprekken en verzorgt de functioneringsgesprekken van jouw team. Andere taken als (Senior) Team Lead Export Zeevracht zijn:

 

  • Accountmanagement van relaties op operationeel vlak;
  • Uitvoeren en bewaken van de Service Level Agreements.
Functie eisen:

Wat vragen wij?

Onze klant is altijd op zoek naar mensen die een verschil willen maken en waarde kunnen toevoegen aan de organisatie. De eigenschappen waar ze waarde aan hechten zijn: betrokkenheid, verantwoordelijkheid, eigenaarschap. Tevens vindt onze klant de volgende punten voor de functie belangrijk:

·        Afgeronde MBO+ opleiding, bij voorkeur in de richting van Transport & Logistiek; 

·        Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

·        Meerdere jaren (aansturende) ervaring in een, bij voorkeur, export zeevracht-functie (bij een expediteur of logistiek dienstverlener); 

·        Flexibele instelling, o.a. met betrekking tot escalaties of verstoringen buiten kantoortijden; 

·        Stressbestendig, communicatief vaardig en commercieel ingesteld.

 

       Als je bent geïnteresseerd in deze functie of meer informatie wilt, kan je per e-mail reageren naar mwognum@work4logistics.com of bellen/appen naar Marga Wognum op 06-48468395