Ervaren expediteur import/export ocean

Bedrijfsinformatie:Voor een van onze klanten, een modale vervoerder, zijn wij op zoek naar kandidaten voor de positie  ervaren expediteur import/export ocean.  
Locatie:Schiphol - Rozenburg
Niveau:MBO+ / HBO
Functie omschrijving:

Wat ga je doen:

Als customer service freight forwarding Ocean medewerker ben je primair verantwoordelijk voor de operationele uitvoering, waarbij je verantwoordelijk bent voor het voorbereiden en regelen van import en export zendingen.

Je zorgt ervoor dat procedures en richtlijnen conform afspraak opgevolgd worden en dat alles voldoet aan de gestelde eisen en waar nodig de werkprocessen uitvoert en verbetert. Je handelt alle dossiers zelfstandig, tijdig en van A-Z af waarbij je zorg draagt voor een correcte, nette en volledige administratie in de daartoe opgezette systemen.

Door je proactieve communicatie, sterke vakinhoudelijke kennis en servicegerichte instelling bouw je goede relaties op met de klant, leveranciers en het eigen netwerk. Je zorgt er te allen tijde voor dat de klant proactief geïnformeerd is en je teamleden op de hoogte zijn. Door je commerciële vaardigheden weet je de omzet op je dossiers te maximaliseren. Je zorgt ervoor dat je marktkennis up-to-date blijft en functioneert als back-up voor collega’s bij ziekte, vakantie en/of extreme drukte.


Functie eisen:

Wie ben jij:

· Je hebt MBO/HBO werk- en denkniveau en 2-4 jaar ervaring in een soortgelijke functie;

· Je hebt ervaring in de zeevracht, affiniteit met luchtvracht is een pré.

· Je hebt kennis van MS Office applicaties en logistieke IT systemen die binnen de forwarding gebruikt worden;

· Je kunt de Incoterms dromen en bent bij voorkeur in het bezit van een IATA DGR certificaat;

· Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;

· Je bent proactief, hebt sterk ontwikkelde organisatorisch vermogen en een commerciële inslag; 

· Je bent fulltime beschikbaar, hebt geen 9-5 mentaliteit en bent bereid om af en toe ’s avonds/ op feestdagen bereikbaar te zijn en eventueel stand-by weekenddienst te draaien.  

Als je bent geïnteresseerd in deze functie of meer informatie wilt, kan je per e-mail reageren naar mwognum@work4logistics.com of bellen naar Marga Wognum op 06-48468395